Wołowina

Do wołowiny mamy stosunek szczególny. To od niej zaczęła się nasza „rewolucja jakości”. Podczas, gdy w większości supermarketów czy sklepów rzeźniczych w Polsce wciąż panuje wołowina słabej jakości, ze starych, wyeksploatowanych, nierzadko poranionych i trzymanych w fatalnych warunkach krów ras mlecznych, u nas króluje jakość. Nasza wołowina pochodzi głównie z mięsnych ras takich jak balck angus czy hereford, hodowanych wyłącznie wolnowybiegowo w sezonie pastwiskowym. Bydło takie przez całe życie cieszy się wolnością i naturalną dietą jak trawa, siano czy ziarno. My nie poganiamy natury. Nasze bydło dojrzewa nawet kilkanaście miesięcy później niż bydło hodowane intensywnie. Dla nas jakość ma znaczenie.

Warto też dodać, że jesteśmy jednymi z prekursorów dojrzewania wołowiny na sucho w Polsce, a nad całym skomplikowanym procesem dojrzewania czuwa mistrz rzeźnicki z Anglii. Ponadto dystrybuujemy oryginalną wołowinę z Japonii (np. wagyū z Kobe i z Kagoshimy).

 

Wieprzowina

Nasza wieprzowina pochodzi tylko z rzadkich ras świń (np. węgierskiej mangalicy), wyłącznie z wolnego wybiegu. Wiemy, czym karmić świnki, aby ich mięso było smaczne i zdrowe. Zamiast gotowych pasz stawiamy na dynię, zboże i żołędzie. Zamiast podawać antybiotyki serwujemy suszoną pokrzywę zebraną pod koniec lata obok Mazurskiej Puszczy. Zamiast klatek i ciasnych chlewni wybieramy otwartą przestrzeń nad rzeczką, z dębowym lasem nieopodal. Stawiamy na naturalność i jakość. Tylko podobnie myślący dostawcy mogą z nami współpracować.

 

Jagnięcina

Jagnięcina to pyszne i zdrowe mięso, a nasza wiedza i doświadczenie pozwalają na wybranie tej najlepszej, najbardziej kruchej i delikatnej. Wiemy, jak ważny jest wiek zwierzęcia, to jak jest hodowane oraz to, na jakich łąkach się pasie i jakie zioła składają się na jego codzienną dietę. Z wielu ras owiec, które hodujemy my oraz nasi partnerzy warto wymienić polską „wrzosówkę” czy wyśmienitą rasę texel.

 

Drób

Kurczak, gęś czy kaczka? Mamy wszystko! Dodatkowo proponujemy również przetwory drobiowe. Nasza bardzo szeroka oferta drobiu przez duże „D” to bez wątpienia inna półka niż mięso dostępne w większości marketów. U naszych dostawców nie ma mowy o sztucznym tuczeniu czy masowych hodowlach. Stawiamy na rzemieślnictwo i wolny wybieg, czego beneficjentami są smak i klient. Najczęściej trafia do nas drób od dostawców z Warmii i Mazur.